Blog
Parteneri Lucom Travel

Companii Aeriene

 

13 decembrie 2004.

Blue Air, prima companie aeriena romaneasca, ce ofera pasagerilor bilete de avion ieftine la preturi low cost. Infiintata cu scopul de a crea o alternativa de zbor ieftina, sigura si confortabila. Prima oara in Romania apare o companie care ofera pasagerilor zboruri ieftine catre destinatiile cele mai importante din Europa.

Blue Air se ocupa permanent prin optimizarea costurilor sa faca posibila rezervarea de catre pasageri, a unor bilete de avion ieftine, calculate la un pret real.

Experienta marea a pilotilor, flota performanta, varietatea rutele de zbor, atat din tara cat si din strainatate; agentii proprii Blue Air care va ofera bilete de avion ieftine; Call Center NON STOP; cele peste 2000 de agentii partenere Blue Air care va ofera bilete ieftine de avion, atat in tara cat si in strainatate; eficienta maxima a costurilor si simplitatea procesului de achizitie a biletelor ieftine de avion: cu cat cumperi mai devreme cu atat cumperi mai ieftin biletul de avion.

Flota Blue Air este constituita in prezent din aeronave moderne, Boeing 737, seria 737-300, seria 737-400 si seria 737-500, cu capacitati intre 126 si 170 de locuri.

In 2008, Blue Air, prima companie de Smart Flying care ofera bilete ieftine de avion, a semnat un contract de achizitionare a cinci avioane Boeing 737 Next Generation, trei fiind seria 900 ER, iar doua fiind seria 800. Avioanele ce vor intregi flota companiei romanesti vor fi echipate cu Blended Winglets, tehnologie ce imbunatateste consumul de combustibil, ceea ce va face posibil rezervarea biletelor de avion la preturi ieftine.

Familia de avioane 737 Next Generation este cea mai avansata din punct de vedere tehnic de pe piata avioanelor din aceeasi clasa. Succesul de piata al seriei 737 NG este confirmat de investitorii financiari din domeniul aviatic, care au catalogat in mod constant seria ca fiind preferata datorita eficentei superioare si costurilor de operare reduse pentru clasa de avioane din care face parte, astfel pretul biletelor de avion devenind mai ieftin.

Fiecare pasager carea a rezervat un bilet de avion ieftin, are dreptul la maxim patru piese de bagaj de cala cu dimensiunile maxime de 100x80x30 cm. Incepand cu data de 25 Iulie 2011, taxa pentru transportul fiecarei piese de bagaj de cala este de 17 euro/bagaj/segment de calatorie in cazul in care bagajul este achitat la momentul rezervarii biletului de avion ieftin sau 30 euro/bagaj/segment de calatorie in situatia in care biletul de avion ieftin este platit in aeroportul de plecare, in cadrul formalitatilor de check-in/ticketing. Greutatea maxim admisa a unei piese de bagaj de cala este de 32 kg. Greutatea pieselor de bagaj de cala nu poate fi cumulata intre doi sau mai multi pasageri, ce au rezervat un bilet de avion ieftin Blue Air.

Incepand cu data de 7 Iulie 2011, pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani (Infanti) se accepta gratuit un bagaj de cala de pana la 32 kg. In cazul in care pentru infant se aduce un carucior, alcatuit din una sau mai multe piese, acesta va fi considerat bagaj de cala, iar orice alt bagaj al acestuia va fi taxat conform conditiilor de calatorie pentru bagajul unui adult.Incepand cu data de 1 noiembrie 2011 bagajul de cala va fi taxat in functie de perioada de calatorie, astfel:

- pentru un bilet de avion rezervat in High Season (15 iunie - 15 septembrie si 15 decembrie - 15 ianuarie) taxa va fi de 20 euro/ pasager/ segment zbor;

- pentru un bilet ieftin de avion rezervat in Low Season (16 ianuarie - 14 iunie si 16 septembrie - 14 decembrie) taxa va fi de 17 Euro/ pasager/ segment zbor.

Prima perioada de calatorie in care va fi aplicata aceasta taxa va fi 15 iunie-15 septembrie 2012. Fiecare pasager care a rezervat un bilet ieftin de avion, are dreptul la un bagaj de mana care nu poate depasi 7 Kg si dimensiunile 55 cm x 40 cm x 20 cm. In plus pasagerul  are dreptul sa ia un laptop, ale carui dimensiuni sa nu depaseasca 55 cm x 40 cm x 20 cm si 7 Kg. Daca pe un bilet ieftin de avion este si un infant, acesta nu poate avea bagaj de mana.

Blue Air

Oferte speciale

eXTReMe Tracker