Anglia – Castele, conace si grădini

Londra – Kew Gardens – Wisley Gardens – Hampton Court – Sheffield Park – BlueBell Railway Brighton – Dover – Cantenbury - Mount Ephraim Country HouseSissinghurst – Castelul Hever - Chartwell

  • Avion
  • Hotel 3*
  • 9 zile
  • incepand de la 3771 RON

9 zile - Avion

DATA DE PLECARE 2020: 11.07; 12.08 

De la 335€+ 425euro (bilet avion, transferuri si transport autocar) 

Program

Ziua 1. Bucuresti -Londra 

Călătoria noastră începe in aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Londra.  Dupa aterizare, intalnire cu ghidul si imbarcare  in microbuzul de transfer  in centrul orasului. Astăzi vom face un tur al orașului pentru a descoperi o serie de monumente care au făcut Londra faimoasă. Printre acestea se numără: Big Ben, turnul cu ceas construit în 1859, Palatul Westminster, care găzduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscută biserică londoneză, unde sunt încoronați regii și reginele Marii Britanii și Palatul Buckingham, reședința principalăa Casei regale britanice. Admirăm impresionanta arhitectură a Catedralei St. Paul–o biserică anglicană situată pe colina Ludgate Hill, trecem prin faimoasa piață Piccadilly Circus–un loc preferat deopotrivă de londonezi și de turiști pentru cumpărături.Moment de răgaz:Nu ocoli momentul schimbării gărzii de la Palatul Buckingham! Gărzile regale, cu celebrele lor căciuli din blană de urs, au un program bine stabilit, atrăgând grupuri impresionante de turiști din lumea întreagă. Vei înțelege la fața locului de ce este această ceremonie atât de fascinantăDupă-amiază continuăm plimbarea cu Kew Garden. Splendida grădină botanică este cea mai mare și diversă din lume și face parte din patrimoniul UNESCO. Vedem vastele sere victoriene și galeriile interioare, apoi explorăm cu autocarul, timp de 40 de minute, aleile cu plante minunate și construcții spectaculoase. Deplasare catre hotelul din Londra pentru cazare. 

Ziua 2. Londra 

Avem la dispoziție o zi în acest oraș legendar. În prima parte, bifăm principalele obiective turistice ale Londrei: London Eye, Tower Bridge, Turnul Londrei, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Hyde Park, Covent Garden. Moment de răgaz:”Când ești la Roma, poartă-te ca romanii!” se traduce în călătoria noastră un pic diferit: ”Când ești la Londra, nu sări peste ceaiul de la ora 5!” Ei bine, această tradiție britanică trebuie luată 100% în serios pentru că este unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei. Toată lumea se oprește din agitația zilei și se delectează cu un ceai fierbinte, fie el cu lapte sau fără, însoțit de câteva gustări: tartine, biscuiți, brioșe sau scones (un soi de pâinici de origine scoțiană).Pentru că Londra este foarte generoasă în diversitatea ei, după-amiaza o petrecem fiecare după bunul plac. Putem alege să vizităm British Museum, să admirăm Galeriile Tate,să ne fotografiem cu figurile de ceară de la muzeul Madame Tussaud’s. Pentru shopping, avem de ales între magazinele de lux din Mayfair și vânătoarea de chilipiruri în Covent Garden. Ar fi nedrept sănu amintim de fabulosul magazin Harrods, care merită vizitat nu doar pentru cumpărături ci și pentru atmosferă.  Seara cazare la acelasi hotel din Londra. 

Ziua 3 GradinileWisley –Palatul Hampton Court

Program liber in Londra sau excursie optionala la Wisley. De dimineață, pornim spre încântătoarea grădină Wisley, administrată de Societatea Regală de Horticultură. Domeniul are 81 hectare, pline cu arbori și plante care par din povești, o pepinieră extraordinară, sere, iazuri și lacuri ireale și un centru de consiliere pentru creșterea plantelor. După ce facem un tur pietonal prin grădină, putem lua prânzul într-un dintre pitoreștile restaurante de aici. După ce rezistăm cu greu tentației de a fotografia totul, mergem într-un alt loc de basm, Palatul de la Hampton Court, reședința preferată a lui Henric al VIII-lea. Pe lângă palat și grădinile sale, alte puncte de interes sunt un teren de tenis istoric și o imensă plantaţie de viță de vie, cea mai mare din lume încă din 2005. Nu putem pleca de aici fără să pătrundem în magnificul labirint de tisă, care are 800 de metri lungime, și în grădinile secrete.Intoarcere in Londra pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 4.  Sheffield Park -Bluebell Railway -Eastbourne

Azi vom avea parte de o aventura unica  de neratat măcat o dată în viață, plimbarea cu trenul cu aburi pe Bluebell Railway(biletele de tren se achita separat circa  15 GBP). Ne urcam in tren la statia East Grinstead. Drumul de 18 kilometri vă poartă în timp nu doar prin felul în care funcționează trenul, dar mai ales datorită faptului că majoritatea vagoanelor sunt fabricate înainte de 1939.După inedita călătorie cu trenul, continuăm periplulsi ne vom indrepta spre Sheffield Park, o grădină de 50,5 hectare proiectată în secolul al XVIII-lea de legendarul peisagist Lancelot „Capability” Brown. Proprietatea conține patru lacuri mari și o varietate impresionantă de copaci și arbuști.Destinatia finala a acestei zile este Eastbourne, cel maiînsorit oraș al Marii Britanii.  Pe faleza sunt insirate restaurante tipic englezesti care servesc delicioasa plăcintă cu pește proaspăt sau scoici preparate după specificul locului, alături de un ceai sau un pahar de vin. Moment de răgaz: Te-ai întrebat cum e bucătăria din Albion fără influențe din colonii sau de pe continent? Cea mai cunoscută și mai populară mâncare printre britanici este celebrul “Fish & chips”. De fapt, este vorba de o porție mare de file de cod prăjit pane, cu cei mai banali cartofi prăjiți, totul înfășurat într-un cornet mare de hârtie (încă se mai folosește și hârtia de la ziare). Englezii, pe lângă sare, adaugă la cartofii prăjiți câțiva stropi de oțet. Chiar dacă nu-ți vine să crezi, o să-ți placă atât de mult încât vei mai dori o porție.Seara cazare in zona Eastbourne.

Ziua 5.Eastbour ne -Brighton

Program liber sau excursie optionala la Brighton, care este fără îndoială orașul cel mai colorat și excentric din Marea Britanie. Aici burlesque-ul întâlnește designul contemporan, iar hostelurile colorate sunt vecine cu hotelurile botique. Ne plimbăm pealeile înguste de lângă faleză, care și-au păstrat alura de pe vremea când aici se afla doar un sat pescaresc, și ne oprim la cumpărături prin magazinele cochete care împânzesc zona. Moment de ragaz: Ar fi păcat să nu ne oprim la prânz într-unul din restaurantele cochete pentru a gusta celebrul beef steakbritanic, adevărata friptură de vită cum n-ai mai mâncat în nicio altă parte a lumii. Se zice că secretul feliilor fragede de vită stă în timpul cât se lasă carnea la macerat. Ne întoarcem apoi în Eastbourne, unde avem timp până seara să mai descoperim puțin din farmecul orașului.Cazare la acelasi hotel din zona Eastbourne.

Ziua 6.   Dover -Canterbury -Mount Ephraim Country House -Kent 

Mergem spre Dover, unde primul lucru care ne surprinde este White Cliffs, numele malului înalt și alb care mărginește orașul. Aici se află un obiectiv turistic cu o istorie milenară, Castelul Dover. Pe vastul domeniu se află ruinele unui far roman, care ghida bărcile acum aproape 2.000 de ani și este considerat cea mai veche clădire din Marea Britanie. Plecăm apoi spre Canterbury. Foartă multă lume consideră că minunata catedrală din oraș, care face parte din patrimoniul universal, este cea mai frumoasă din Europa, iar aleile medievale înguste, grădinile de pe malul apei și zidurile antice de apărare fac din Canterbury o minunăție. Aveți timp să descoperiți orașul plin de viață, cu studenți veseli și activi, și cu o multitudine de baruri, restaurante și magazine chic. Ne indreptam spre domeniul Mountain Ephraim intins pe 4 hectarecare ne incanta prin frumoasele sale gradini Edwardiene construite inca din 1900.  Gazdele sunt primitoare si ne invita la ceai, au amenajat in bucatarie de vest un salon pentru servirea faimoasei  bauturi. Moment de răgaz: În Anglia ceaiul se bea cu seriozitate ceremonioasă, iar decorul și scenografia trebuie să fie la înălțimea momentului. Iată de ce, mergem la conacul Mount Ephraim, proprietatea familiei Dawes de mai bine de 300 de ani, unde vom vizita grădina superbă, apoi ne vom retrage în salonul de ceai pentru a savura în stil aristocratic o ceașcă de ceai autentic, exact la ora 5 după-amiazaSeara ne cazam la un hotel din zona Kent.

Ziua 7.    Kent -Sissinghurst Gardens

Program liber sau excursie optionala pentru a vizitagrădina de basm din Sissinghurst. Aceasta a fost creată în anii 1930 de scriitoarea Vita Sackville-Westși de soțul său, Harold Nicolson, autor și diplomat. Este printre cele mai iubite grădini din Marea Britanie și din ce în ce mai mulți vizitatori îi trec porțile de la an la an. Grădina este foarte ingenios concepută, ca o serie de „camere”, fiecare cu alte culori și tematică, separate prin garduri vii decupate și pereți de cărămidă roz. O zonă specială este The Purple Border, despre care unul dintre grădinarii care o întreține spune așa: „Deși Frontiera Purpurie poartăacest nume, nu este alcătuită numai din plante purpurii. Este un amestec inteligent de roz, bleu, liliachiu și purpuriu, cu un efect magic”. Neîntoarcem la hotelul nostru din zona Kent pentru cazare.

Ziua 8.   Kent -Castelul Hever -Chartwell -Londra

Mergem într-un tur ghidat prin grădinile Castelului Hever. Fiecare dintre ele este diferită, de la cea plină cu un set uriaș de șah până la cea cu plante aromatice sau la colecția impresionantă de statuete din cea italiană. Admirata zonă cu trandafiri conține peste 4.000 de exemplare, iar aleea cu aluniatrage deopotrivă vizitatori, cât și păsări pofticioase. Cea mai veche parte a castelului datează din 1270 și a devenit cunoscută ca reședință a soției lui Henry al VIII-lea Anne Boleyn. Plecăm apoi în Chartwell, unde au locuit Winston Churchill și soția lui timp de 40 de ani.  Casa este încă la fel cum a fost atunci când familia a locuit aici, iar imagini, cărți și amintiri personale evocă grandioasa carieră și pasiunile acestei familii influente. Studioul găzduiește cea mai mare colecție de picturi a lui Churchill, care numără peste 500 de tablouri. Seara sosire in Luton si cazare la hotel.

 Ziua 9. Zbor spre tara

Îndrăgostiți iremediabil de grădinile și aromele Angliei, plecăm cu avionul din Londra spreBucurești.


Bine de stiut

Stii ca te numesti Pellerin atunci cand toate semnele sunt de partea ta: iti place sa calatoresti in jurul lumii, sa aduni amintiri de neuitat, astepti cu nerabdare sa vizitezi locuri inedite si te hranesti cu aventura specifica fiecarui loc nou pe care il descoperi. Iar daca am aflat ca esti un calator veritabil, atunci inseamna ca meriti cu desavarsire sa faci parte din clubul Pellerin, concept creat special pentru tine. Intotdeauna Pellerin-ul se va intoarce din calatoriile sale mai bogat.Cum poti deveni membru? Regulamentul si toate detaliile de care ai nevoie sunt disponibile la adresa www.pellerin.ro.Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje, inca de la inceput: de la asigurari gratuite (medicala/ storno sau bagaje), la  facilitati acordate pentru circuitele cumparate, dar si beneficii oferite de partenerii nostri, in tara.

NU SUNT INCLUSE ÎN  PREŢ

•Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale

•Excursiile opționalepentru grup de minim 30 persoane;•Biletele de tren pe Bluebell Railway (circa  15 GBP/ pers)

SUPLIMENTE & REDUCERI

•Supliment de single 225€

•Reducere copil  6-12 ani  -25 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

•Nou!Relax & Travel –Transfer  AutogaraMemento Bus -Aeroport Otopeni -5euro/pers./sens.


BINE DE ŞTIUT

•Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.

•Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).

•Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine dedesfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.•Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială din tarile tranzitate.

•Obiectivele  din  tururile  panoramice din  program  se  vizitează doar   pe exterior.

•Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. 

•Pentru anumite faciitati din hotel saucamera hotelierul poate solicita taxe suplimentare ( minibar, seif, frigider);

•In momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

•Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta seva achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

•Pentru călătorie sunt necesare cartea de identitate saupaşaportul valabile6 luni de la data întoarcerii în ţară.

•Grup minim 35 pers.


PREŢUL INCLUDE

•Bilet de avion Bucuresti –Londrasi retur;

•transport cu autocar clasificat;

•8 cazari la hoteluri de 2-3*;

•8 mic dejun;

•Transfer aeroport-hotel-aeroport;

•Ghidînsoţitor din partea agenţiei pe traseu.  


A PELLERIN   PLUS 

435€+ 425€ (bilet avion, transferuri si transportautocar) 

PRET DE PERSOANA IN CAMERA  DUBLA

✓Oferta valabila pentru primelelocuri in autocar;

✓GRATUIT-PELLERIN CLUB CARD , avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.

✓Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

✓ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!


B BEST DEALReducere100€ 

335 € + 425€ (bilet avion, transferuri si transportautocar) 

PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA

✓Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;

✓Nu se accepta modificari sauanulari.

✓Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

✓ATENTIE!   LOCURI LIMITATE! 


C PROMOReducere 60€ 

375€+ 425€ (bilet avion, transferuri si transportautocar) 

PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA

✓Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

✓Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

✓ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

✓Oferta este valabila pana la  28.02.2020.


D STANDARD +Reducere40€ 

395€+ 425€ (bilet avion, transferuri si transportautocar) 

PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA

✓Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

✓Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

✓Oferta este valabila pana la  30.04.2020.

SUPLIMENTE  & REDUCERI

•Supliment de single 225€

•Reducere copil  6-12 ani  -25€,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

CONDITII DE  PLATA :

•Avans 10%.

•Diferenta pana la  50% -28.02.2020.

•Diferenta de plata cu 21 de zile inainte de plecare


Gallery

3771 RON 9 zile


Text aditional (daca este cazul)