Anglia -Regatul Wessex: Legenda Regelui Arthur

Londra –Windsor -Bath -Bristol –Longleat –Lacock-Lynmouth –TintagelPlymouth –Dartmoor -Stonehenge-Salisburry

  • Avion
  • Hotel 3*
  • 8 zile
  • incepand de la 3771 RON

8 zile -Avion

DATE DE PLECARE 2020 03.06; 20.07; 16.08 

De la395€+ 365euro (bilet avion, transferuri  si transport autocar) 

Program

Ziua 1. Bucuresti –Londra  

Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Londra.  Dupa aterizare, intalnire cu ghidul si imbarcare  in microbuzul de transferin centrul orasului. Astăzi vom descoperi farmecul londonez din plin. Ai program de voie și te poți aventura pe străzile unei metropole năucitoare. Ia metroul londonez și obligatoriu un minighid “London from A to Z” și... “Here we go”la Big Ben, turnul cuceas construit în 1859, Palatul Westminster, care găzduiește Parlamentulbritanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscută biserică londoneză, unde sunt încoronați regii și reginele Marii Britanii și Palatul Buckingham, reședința principală a Casei regale britanice. Admirăm impresionanta arhitectură a Catedralei St. Paul–o biserică anglicană situată pe colina Ludgate Hill, trecem prin faimoasa piață Piccadilly Circus–un loc preferat deopotrivă de londonezi și de turiști pentru cumpărături.Moment de răgaz:“Când ești la Roma, poartă-te ca romanii!” se traduce în călătoria noastră un pic diferit: ”Când ești la Londra, nu sări peste ceaiul de la ora 5!” Ei bine, această tradiție britanică trebuie luată 100% în serios pentru că este unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei. Toată lumea se oprește din agitația zilei și se delectează cu un ceai fierbinte, fie el cu lapte sau fără, însoțit de câteva gustări: tartine, biscuiți, brioșe sau scones (un soi de pâinici de origine scoțiană).Continuăm explorarea metropolei engleze cu o vizită la Turnul Londrei, unul dintre monumentele emblematice ale Londrei, un complex de clădiri și fortificații de pe malul Tamisei, a căror construcție a fost începută de către William Cuceritorul în secolul XI. De-a lungul istoriei sale zbuciumate, Turnul Londrei a servit drept reședință regală, închisoare, loc de execuție sau visterie. În prezent este renumit deoarece găzduiește bijuteriile Coroanei, păzite de unii dintre cei mai faimoși gardieni din lume: ”Yeoman Warders” sau ”Beefeaters”. Deplasare catre hotelul din Londra pentru cazare.

Ziua 2. Londra-Windsor -Bath -Bristol

Lăsăm în urmă agitata Londra și străbatem câmpiile întinse și liniștite spre Vest. Facem o scurtă oprire în Windsor, o așezare istorică din apropierea Londrei, unde vizităm superbul Castel Windsor, construit de William Cuceritorul în sec. XI.Considerat cel mai mare și mai vechi castel locuit din lume, locul unde Regina Elisabeta a II-a își petrece frecvent weekend-urile. Vizitatorii pot admira aici o parte din apartamentele regale, decorate cu obiecte de artă de o valoare inestimabila,Capela Saint George, o bijuterie arhitectonică din secolul XVI, unde se află și mormintele a 10 monarhi britanici și celebra casă de păpuși a Reginei Maria, o creație unică în lume, admirată pentru detaliile sale de o finețe incredibilă, printre care ascunde și o copie a coroanei regale, de doar un centimetru, cu diamante și pietre prețioase veritabile.De aici pornim spre Bath, din regiunea Somerset, un minunat orășel de eră georgiană care ne întâmpină cu cadru deosebit de elegant, compus dintr-un pod de sec. XV cu numele de Pulteney Bridge, o Abație Goticăși Băi Romane.  Vizităm toate aceste splendorişi avem timp liber pentru a servi un prânz în stil britanic, apoi mai parcurgem un drum foarte scurt, până în Bristol. Ajungem chiar la timp pentru a face un tur orientativ al orașului, în care vedem mărețul Suspension Bridgeși SS Great Britain, prima navă de croazieră luxoasă capabilă să traverseze oceanul. Seara cazare în Bristol.

Ziua 3. Bristol –Longleat -Lacock

Petrecem ziua de azi mai aproape de natură, într-o excursie la Longleat, un complex rezidențial nobiliar, primul din regat care și-a deschis porțile către public. Vizităm vila de epocă, deosebit de luxoasă, cu mobilă clasică și tavane decorate, cu tablouri psihedelice și cu o bibliotecă ce numără peste 40.000 de volume. Vastul domeniu Longleat a fost transformat în 1966 în primul safari britanic, care și astăzi reprezintă una dintre cele mai vizitategrădini zoo din Marea Britanie. De aici plecăm spre pitorescul sat Lacock, cu căsuțe colorate din piatră și cu hanuri de secol XV, decor care s-a dovedit excelent pentru filme precum Harry Potterși Mândrie şi prejudecată. Petrecem o după-amiază distractivă în acest cadru autentic medieval, apoi revenim în Bristol. Cazare la acelaşi hotel.

Ziua 4. Bristol-Dunster –Exmoor National Park –Lynmouth-Bideford

Vom petrece dimineața tot într-un cadru medieval, în fermecătorul sat Dunster. Aici descoperim căsuțe elegante din piatră, o piață de textile ce a rămas neschimbată din secolul XVII și o moară cu apă despre care se crede că ar exista încă din 1086. Plecăm apoi spre Parcul Național Exmoor, o zonă cu dealuri vechi brăzdate de roci sedimentare, care cu sute de ani în urmă adăpostea o pădure vastă cu titlul de domeniu regal de vânătoare. Ne oprim în Lynmouth, un mic orășel de la malul mării, așezat într-un cadru care ar fascina orice pictor și amator de peisaje. Orașul e situat chiar la confluența râurilor East Lyn și West Lyn, care la doar 1km distanță se varsă în Canalul Bristol din Marea Celtică. Lynmouth este legat de fratele său, Lynton, printr-o linie de funicular, experiență ce nu trebuie omisă. De aici vom pleca pe seară spre orașul-port Bideford, un alt important centru comercial medieval, unde putem vedea un impresionant pod construit în secolul XV.Cazarla hotel în zona Biderford.

Ziua 5. Bideford –Tintagel -Exeter

Ne așteaptă o zi plină de povești cu cavaleri și eroi medievali, ce ni se destăinuie odată ce pășim în ruinele Castelului Tintagel, locul unde se crede că s-ar fi născut Regele Arthur. Castelul din care mai putem recunoaște doar câteva ziduri și turnuri lasă loc liber imaginației, puternic stimulată și de peisajul absolut minunat al zonei. Pare că o forță divină a ales acest pisc izolat pentru a-i servi drept adăpost lui Arthur și pentru a-l pregăti de misiunea divină de a conduce întregul popor al insulei.Ne aprovizionăm cu suveniruri și plecăm mai departe, spre Exeter.Oraşul își împlinește menirea de secole ca centru spiritual și administrativ al regiunii Devon. Catedrala gotică aorașului veghează asupra străzilor pietruite, iar clădirile medievale șifragmentele din vechea așezare romană care se întindea odinioară aici se împletesc armonios cu aerul studențesc din prezent.Moment de răgaz:Ceaiul de la ora 5!În Anglia ceaiul se bea cu seriozitate ceremonioasă, iar decorul și scenografia trebuie să fie la înălțimea momentuluiEi bine, această tradiție britanică trebuie luată 100% în serios,pentru că este unul dintre cele mai frumoase momente ale zilei. Toată lumea se oprește din agitația zilei și se delectează cu un ceai fierbinte, fie el cu laptesau fără, însoțit de câteva gustări: tartine, biscuiți, brioșe sau scones (un soi de pâinici de origine scoțiană).Cazare la hotel în zona Exeter.  

Ziua 6.  Buckfast Abbey–Plymouth –Palperro –Dartmoor

Program liber sau excursie optionala –Parcul National Dartmoor. De dimineață, plecăm la drum iar prima noastra oprire va fi la Abația Buckfast. Impresionanta construcție care îmbină stilul romanic și gotic a fost ridicată pe ruinele unei mănăstiri fondate în 1018.  Ne continuam calatoria si drumulne duce catre Plymouth.Portul este unul dintre cele mai mari din lume, fiind astăzi și una dintre cele mai mari baze navale din Europa.Vizităm treptele Mayflower,de unde se spune ca a plecat vasul cu același nume către Lumea Nouăîn 1620, și savurăm o budincă de Yorkshire,apoi mergem spre Palperro,un pitoresc sat pescaricare înconjoară un port romantic. De acolo ne îndreptăm către Parcul Național Dartmoor,care pare desprins din „Stăpânul Inelelor”. Peisajul cinematic vă va captiva întru totul, cu turmele de oi și poneii care pasc liniștite, dar și cu râurile repezi și bolovanii îmbăcați în verdele crud al mușchilor și lichenilor. In cursul serii ne întoarcem Exeter și ne odihnim ca să prindem puteri pentru alte destinații britanice legendare.

Ziua. 7 Exeter –Stonehenge –Salisbury -Londra

Astăzi descoperim cel mai mistic și mai misterios loc din Marea Britanie, celebrul templu Stonehenge, care deși există de peste 5.000 de ani și a fost studiat intens, încă nu oferă informații prea clare despre cine l-a ridicat și cu ce scop exact. De aici plecăm în explorarea câmpiilor Salisburyși apoi a orașului cu același nume, încununat cu o catedrală impunătoare, vile victoriene, conace georgiene și case tudore. Plecăm apoi spre Londra, unde petrecem ultima noapte de vacanță în stil autentic britanic. Program liber în Londra. Moment de răgaz : Fish and chipsTe-ai întrebat cum e bucătăria din Albion fără influențe din colonii sau de pe continent? Cea mai cunoscută și mai populară mâncare printre britanici este celebrul “Fish & chips”. De fapt, este vorba de o porție mare de file de cod prăjit pane, cu cei mai banali cartofi prăjiți, totul înfășurat într-un cornet mare de hârtie. Englezii, pe lângă sare, adaugă la cartofii prăjiți câțiva stropi de oțet. Chiar dacă nu-ți vine să crezi, o să-ți placă atât de mult încât vei mai dori o porție.Seara cazare la hotel în Londra.

Ziua 8. Londra –Bucuresti 

Spunem ”Farewell, London!” și pornim înapoi spre casă, încărcați cu suveniruri, amintiri și povești cu regi și eroi, dar și cu idei care au schimbat lumea 


Bine de stiut

Stii ca te numesti Pellerin atunci cand toate semnele sunt de partea ta: iti place sa calatoresti in jurul lumii, sa aduni amintiri de neuitat, astepti cu nerabdare sa vizitezi locuri inedite si te hranesti cu aventura specifica fiecarui loc nou pe care il descoperi. Iar daca am aflat ca esti un calator veritabil, atunci inseamna ca meriti cu desavarsire sa faci parte din clubul Pellerin, concept creat special pentru tine. Intotdeauna Pellerin-ul se va intoarce din calatoriile sale mai bogat.Cum poti deveni membru? Regulamentul si toate detaliile de care ainevoie sunt disponibile la adresa www.pellerin.ro.Pellerin Club Card este un card nominal care se achizitioneaza contra cost (25 euro) si vine in intampinarea ta cu o multitudine de avantaje, inca de la inceput: de la asigurari gratuite (medicala/ stornosau bagaje), la  facilitati acordate pentru circuitele cumparate, dar si beneficii oferite de partenerii nostri, in tara.

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ

•Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali,  alte taxe şi cheltuieli personale.

•Transportul local in Londra

•Excursiile opționalepentru grup de minim 25 persoane;

SUPLIMENTE & REDUCERI

•Supliment de single 195€

•Reducere copil  6-12 ani  -25 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

•Nou!Relax & Travel –Transfer  Autogara Memento Bus -Aeroport Otopeni -5euro/ pers./sens.

BINE DE ŞTIUT

•Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligatsă informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.

•Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte lafrontieră).

•Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

•Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială din tarile tranzitate.•Obiectivele  din  tururile  panoramice din  program  se  vizitează  doar  pe exterior.

•Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. 

•Pentru anumite faciitati din hotel sau camera hotelierul poate solicita taxe suplimentare ( minibar, seif, frigider);

•In momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

•Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

•Pentru călătorie sunt necesare cartea de identitate saupaşaportul valabile6 luni de la data întoarcerii în ţară.

•Grup minim 35 pers. 

PREŢUL INCLUDE

•Bilet de avion Bucuresti -Londra si retur;•transport cu autocar clasificat;

•7cazari la hoteluri de 2-3*;

•7mic dejun;

•Transfer aeroport-hotel-aeroport;

•însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

BONUSURI

•NOU!Pachet  asigurări  inclus: asigurare  medicală,  asigurare storno,  asigurare  de  bagaj  pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD

•Reducere  10%  la  achitarea  din tara  a excursiiloropționale, pentru posesorii   de   card PELLERIN   CLUB CARD.OPȚIONALE

•Excursie    Plymouth si    Parcul National Dartmoor-35 €/pers.


A PELLERIN PLUS 

495€+ 365€ (bilet avion, transferuri si transportautocar)

PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA

✓Oferta valabila pentru primele locuri in autocar;

✓GRATUIT-PELLERIN CLUB CARD, avand incluse asigurarea medicala, storno si de bagaje.

✓Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

✓ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!


B BEST DEALReducere100€ 

395€ + 399 € (bilet avion, transferuri si transportautocar) 

PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA

✓Oferta valabila pentru ultimele locuri in autocar;

✓Nu se accepta modificari sau anulari.

✓Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

✓ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!


C PROMOReducere 50€ 

445€+ 365€ (bilet avion, transferuri si transportautocar) 

✓Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

✓Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

✓ATENTIE!   LOCURI LIMITATE!

✓Ofertaeste valabila pana la 28.02.2020.


D STANDARD +Reducere30€ 

465€+ 365€ (bilet avion, transferuri si transportautocar) 

PRET DE PERSOANA IN CAMERA DUBLA

✓Tarif disponibil si in varianta de transport individual (include serviciile de cazare si asistenta turistica locala);

✓Nu se cumuleaza cu alte reduceri;

✓Oferta este valabila pana la 30.04.2020.

SUPLIMENTE & REDUCERI

•Supliment de single 195€

•Reducere copil  6-12 ani  -25€,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti

CONDITII DE PLATA :

•Avans 10%.

•Diferenta pana la  50% -28.02.2020.

•Diferenta de plata cu 21 de zile inainte de plecare


Gallery

3771 RON 8 zile


Text aditional (daca este cazul)